Smedjanpodden

102: Från nyliberaler till trotskister

March 30, 2020

Människor dör och det är nyliberalismens fel! Ungefär så kan man sammanfatta den kritik som har framförts av en rad olika debattörer de senaste veckorna. Tvärtom, den svenska vården är en planekonomi, menar Emanuel Örtengren. Och så pratar vi med Tobias Samuelsson som berättar om att hundratusentals hyresgäster i västra Sverige företräds av en person som är aktiv trotskist.
 
Ett antal debattartiklar de senaste veckorna har argumenterat för att vården är alltför slimmad och att det är ett resultat av nyliberala nedskärningar. Men hur nyliberal är egentligen den svenska vården? Smedjanpodden pratar med Emanuel Örtengren, som reder ut lögner och missförstånd om sjukvården.
 
Dessutom berättar Tobias Samuelsson om sitt senaste reportage om Hyresgästföreningen. Denna gång handlar det om Hyresgästföreningen Västra Sverige som under två år har haft en trotskist som ordförande. Kan man ena dagen representera ett revolutionärt kommunistiskt parti och andra dagen företräda Hyresgästföreningen på höga positioner? Hela reportaget finns att läsa här.
 
För dig som är hyresgäst, men inte vill stödja Hyresgästföreningen har Tobias satt ihop en liten guide som förklarar hur du kan säga upp din hyressättningsavgift.